onsdag 8 januari 2014

Månadsbrev januari!

Hej från nya skolan!

Äntligen är vi på plats i vårt fina slott! ;) Här är det underbart! Stort, fint, ljust, fräscht, modernt och allt man kan önska. Ni ska få se!

Idag har vi haft en liten mini-invigning för eleverna. Först samlades vi på fotbollsplanen klassvis, därefter gick vi till gradängen (så heter stentrappan där vi kan ha utomhussamlingar) och rektorn hissade flaggan och vi lärare sjöng en sång för eleverna denna speciella dag. Vi fick också in en oplanerad brandövning då automatlarmet utlöstes i matsalen, det var alltså ingen brand. Eleverna får högt betyg för utrymningen som gick perfekt, trots att vi inte hunnit gå igenom allt ännu.

Under dagen har eleverna klassvis guidats runt på skolan för att lära känna sin nya miljö. Denna dag har vi pratat mycket om vad som gäller nu på vår fina skola och hur vi ska fortsätta hålla den fin under många år. Det blir en del nya saker att tänka på. T ex har vi en större yta att vara på utomhus vilket är mestadels positivt, men det gäller också att eleverna tänker på vilka regler som gäller för hur vi vistas där. Vi kommer också att ha en skogräns på skolan som elever och vuxna måste respektera. Vi har pratat mycket om det gemensamma ANSVAR vi har för att hålla vår skola och miljö trevlig.
Eleverna kommer inte heller att få vara inne i klassrummen på morgonen utan släpps in 07:55 av klassläraren. De som inte är på fritids väntar alltså utanför skolingången utomhus. Vår ingång är den som leder ut mot fotbollsplanen på plan 2.

Det är ett nytt schema som gäller denna termin (ni fick hem detta i kuvertet tillsammans med omdömena innan jul). Det som är viktigast att lägga märke till är att vi har bad på onsdagar och idrott på torsdagar. Dessa dagar äter vi senare och de elever som behöver/vill kan ha med sig extra frukt/smörgås.
Utedagarna ligger kvar på tisdagarna och kräver att eleverna har rätt kläder för detta.

Läxorna kommer att vara desamma som förra terminen. Läsläxa till tisdag i 2A och till onsdag i 2B. Matteläxa och skrivläxa till torsdag i båda klasserna. Läxorna lämnas ut på fredagarna.

Denna termin har vi ett nytt stort tema att arbeta med, nämligen om rymden. Vi kommer att starta med detta redan nästa vecka. I 2B kommer vi även att ha ett tema om ekonomi i SO:n.

I matematiken ska vi gå igenom olika enheter. Vi kommer att börja med liter och dl redan denna vecka.

Vi vill också hälsa vår nya elev Emilia varmt välkommen till 2A.


Hälsningar pedagogerna i år 2!

1 kommentar:

  1. Det är SÅ fint på nya skolan!/Ellinor (Ted's mamma)

    SvaraRadera