torsdag 30 januari 2014

Månadsbrev februari!

Hej!

Nu har vi börjat vänja oss vid vår nya miljö och kommit in i våra nya rutiner, skönt tycker vi alla!
I januari har vi startat upp många nya teman. Vi har nu börjat med rymden och det är ju jättespännande tycker barnen. Vi har arbetat med Big bang och håller just nu på med vårt solsystem.

I SO:n har vi ett tema om pengar där vi pratar om reklam, vad som får oss att vilja handla. Hur gör man pengar och varför kan det inte finnas hur mycket pengar som helst?  Är det viktigt att tjäna pengar och vad har vi för drömyrken? Detta är en del av de frågeställningar som vi tar upp. I slutet av temat ska eleverna göra en budget för en låtsasfest och planera maten m.m.

Vi i klass 2B läser även lite om Vasaskeppet då vi den 7/2 ska få en guidad visning via Skype direkt från Vasamuseum i Stockholm! Visst låter det kul?! Hoppas att tekniken är med oss...

I matematiken har vi nu börjat arbeta i vår nya matematikbok. Vi har gått igenom hur man förenklar tal, hur man kan kontrollräkna sina svar och vi repeterar multiplikation. Vi arbetar också med problemlösningar då vi i mars ska vara med i en matematiktävling som heter Kängurumatte.

Vi har i svenskan åter börjat med våra läsgrupper och arbetar vidare med läsfixarna. Vi tränar på välskrivning och skriver texter till våra universumböcker.

Ann och Birgitta har bakat med eleverna för att träna de olika måtten. Det blev smarriga muffins!

Denna termin har vi läxhjälp på tisdagar mellan 14:00 och 14:30.

Vårt arbete med IKT och bloggen bergdalarnasdetektivbyra.se har uppmärksammats av webbstjärnan och vi har hamnat på en 10- i topplista på favoritbloggar som kan ha chans att vinna. Fantastiskt kul tycker vi! Här kan ni läsa mer om detta:




Kom i håg i februari:


  • Sportlov i vecka 7
  • Låneböckerna från Stadsbiblioteket tar barnen med sig hem och måste lämnas innan 20/2!
  • Utvecklingssamtal i vecka 8
  • Teatern "Häxet" på regionteater väst 24/2
  • 26/2 är det föräldraråd. Ni kan maila frågor till magdandersson@hotmail.com
  • Invigning av nya skolan samt öppet hus för allmänhet på e.m. 27/2
Hälsningar från pedagogerna i år 2!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar